Jag går i cirklar för att komma fram till dig (2022)

Konstnär: Malin Lin Nordström
Teknik: Ljudverk, 30 min
Placering: Obestämd geografisk plats

Om verket

Malin Lin Nordströms ljudverk ”Jag går i cirklar för att komma fram till dig” bjuder med oss ut i skogen. Antingen fysiskt eller i fantasin. Här ombeds vi bära med oss verket och uppleva det genom våra egna kroppars rörelse och sinnesupplevelse. Vägledda av Nordströms röst, fältinspelningar och musikaliska element, får vi möjlighet att röra oss mellan olika platser, tider och tillstånd.

Genom ljudverket får deltagaren följa med på en meditativ vandring från asfaltsvägen och in på skogsstigen. Vi uppmanas till att bli medvetna om våra egna kroppar, både utsidan och insidan. Att känna marken vi trampar på, se landskapet, lyssna på ljuden runtomkring oss och samtidigt reflektera över vår egen och äldre generationers existens och hur platsen kan ha sett ut tidigare.

Några av frågorna vi ställs inför är: Vem har gått här före dig? Vems fötter har gjort de spår du trampar i? Vad drömde de om? Vad längtade de efter? Går du framåt? Eller går du i cirklar?

Verket kom till i samband med det interregionala residensprojektet ”Falnande språk – ur Finnskogen” som påbörjades sensommaren 2020. Där Region Gävleborg, Dalarna och Värmland samlade ett urval nordiska konstnärer, konsthantverkare och slöjdare i en gemensam bildningsresa genom finnskogen.

Upplev ljudverket – Soundcloud

Om Malin Lin Nordström

Malin Lin Nordström (f. 1984) är utbildad vid Kunstakademiet i Tromso och Konstfack i Stockholm. Hennes konstnärliga praktik tar sig ofta utryck i skulptur, installation, film, ljud, performance och relationella och processbaserade verk som undersöker våra sätt att relatera till naturen och hur vi kan dela våra olika erfarenheter av förlust, längtan och begär.

Läs mer på konstnärens hemsida

Kontakt

Louise Sundberg, konstpedagog, louise.sundberg@regiongavleborg.se, 073-443 68 90